Lavin, JaakSetškov, Erik2022-01-202022-01-202022-01-18https://dspace.tktk.ee/handle/20.500.12863/3975Lõputööks on äriplaan, bistroo avamiseks Ronyx Team OÜ restorani Old Trafford Narva näitel, toiduettevõtte süvaanalüüs äri avamiseks. Autori põhiidee on avada toidukäitlemisettevõte tootmisvõimsusega, et toota igapäevaselt toitu piirkonna era- ja avalikõiguslikele asutustele nagu lasteaiad, algkoolid, keskkoolid, kutse- ja kõrgkoolid, kui ka suurettevõtted. Autori eesmärk on alustada ettevõtlusega, mille esimeseks sammuks on äriplaani koostamine. Äriplaanis kirjeldatakse äriideed, tooteid, teenuseid, sihtrühma ja üldist struktuuri. Äriplaanis seatakse eesmärgid, missioonid, visioonid ja tegevuskava. See analüüsib turgu, kliente, konkurente, seadusandlust ja finantsolukorda. Äriplaan koostatakse selleks, et anda ettevõtjale adekvaatne ülevaade idee realiseerimiseks vajalikust ning anda ülevaade rahastajatele - sihtasutustele, pankadele, investoritele, kaasatavatele aktsionäridele. Läbimõeldud ja konkreetne äriplaan aitab alustaval ettevõtjal põhjalikult planeerida, kiirelt alustada ja kiiresti kasvada. Äriplaan annab ülevaate loodavast ettevõttest ja selle äriideest, meeskonnast ja juhtimisest, kavandatavatest toodetest ja teenustest. Äriplaanis on kirjas loodava ettevõtte eesmärgid, missioon ja visioon. Äriplaanis on suur rõhk klientide, turu, konkurentsi, võimalike riskide analüüsil (teostatakse SWOT-analüüs). Äriplaan sisaldab tegevus- ja finantsplaani. Finantsplaan on kirjeldatud finantsprognoosis..The following thesis Business Plan for Opening a Bistro on the Example of Ronyx Team OÜ Restaurant Old Trafford Narva is an in-depth analysis of the food company to open a business. The main idea of the author is to open a food handling company with the production capacity to produce food to feed on a daily basis private and public institutions in the region, such as kindergartens, primary schools, secondary schools, vocational and higher education institutions, as well as large companies. The author's aim is to start a business, the first step of which is to draw up a business plan. The business plan describes the business idea, products, services, target audience and overall structure. The business plan sets objectives, missions, visions and action plans. It analyses the market, customers, competitors, legislation and financial situation. The business plan is created to provide the entrepreneur with an adequate overview of what is needed to realise the idea and to give an overview to the parties involved - foundations, banks, investors, shareholders to be involved. A well thought-out and concrete business plan will help the start-up entrepreneur to plan thoroughly, get off to a fast start and grow rapidly. The business plan gives an overview of the business to be set up and its business idea, team and management, planned products and services. The business plan sets out the objectives, mission and vision of the business to be set up. The business plan will place a strong emphasis on an analysis of the customers, the market, the competition, the potential risks (a SWOT analysis will be carried out). The business plan will include an operational and financial plan. The financial plan is described in the financial report.etTootmine ja tootmiskorraldusÄriplaan bistroo avamiseks Ronyx Team OÜ söögikoha Old Trafford Narva näitelBusiness Plan for Opening a Bistro on the Example of Ronyx Team OÜ Restaurant Old Trafford Narvalõputöö