Sirvides Autor "Seim, Lisann Birgit" järgi
Näitamisel1 - 1 1-st
Tulemused lehekülje kohta
Sorteerimise valikud
Nimetus Avatud juurdepääs Kvaliteedi optimeerimine salati pakendamisliinil ettevõtte X näitel(Tallinna Tehnikakõrgkool, 2024-05-16) Seim, Lisann Birgit; Aasjõe, ÜlleLõputöös uuriti, kuidas ja millisel põhjusel tekib majoneesipõhjaliste salatite pakendamisliinil praak ning leida vaatluse tulemusel üles võimalikud kitsaskohad ja seejärel teha ettevõttele X parendusettepanekuid. Ettevõttes X läbi viidud 14 päevase vaatlusperioodi tulemusena selgus, et pakendatavate salatikarpide kogumahust tekib praaki 2,67%. Analüüsi tulemusena selgus, et külma köögi majoneesipõhjaliste salatite pakendamisliinil tekib arvuliselt ning protsentuaalselt suurimas koguses mitte realiseeritavaid salatikarpe pakendamisliini täitmisahela doseerimiskolu puhastusmeetodina kasutusel oleva üleminekusalatite ja alamõõduliste lõppsalatite pakendamise tõttu. Uuritud ja vaadeldud pakendamisprotsess pakendamisliinil oli produktiivne, ettevõtte ootused kvaliteedile on kõrged ning antud pakendamisliin suudab need ka täita, kuna pakendatud salatikarpe, mis olid praagid pakendamisliinil tekkinud vea tõttu, oli 14 päevase uurimisperioodi jooksul pigem vähe. Lõputöö uurimisküsimusele, „Kuidas vähendada salati pakendamisliinil olemasolevat praagi teket?“, pakkus töö autor välja lahenduse, mida antud edukas toiduainetööstus võiks tulevikus kaaluda, et viia praagi ja vigade tekkepõhjused miinimumini. Pakutava lahendusena on toodud välja salatite säilivusaja pikendamine, mis võimaldaks salatikarpe pakendada ettevõtte planeeringu järgi. Seejärel ladustada salatid kohapeal või kasutada ühe meetodina ladustamist ning ka turustada kauplustes. Analüüsist võib järeldada, et pakutavad idee tasandil muudatused võiksid tuua ettevõttele pikemas perspektiivis majanduslikku kasumlikkust ning pakutavad ideed on reaalselt rakendatavad salati pakendamisliini parendamiseks kvaliteedi osas.