Sirvides Autor "Zherdev, Dmitry" järgi
Näitamisel1 - 1 1-st
Tulemused lehekülje kohta
Sorteerimise valikud
Nimetus Piiratud juurdepääs Robotkeevituse jaoskonna projekteerimine(Tallinna Tehnikakõrgkool, 2015) Zherdev, Dmitry; Veski, Valdur; Nikolai VoltšihhinKäesolevas lõputöös käsitletakse PP keevitamisvõimalust robotkeevituse abil. Robotkeevitus vähendab PP tootmistsükli kestust. Töötsüklite võrdlemisel on jõutud tõdemuseni, et robotkeevituse kasutamine suuregabariidiliste toodete keevitamiseks on otstarbekam. Robotkeevituse töötsükkel on olulisemalt väiksem ja saadud kvaliteet kõrgem. Automatiseeritud süsteemi rakendamine võimaldab suurendada tootmismahtu. Suuregabariidiliste toodete keevitamiseks on oluline kasutada täiendavaid rakiseid. Uuel robotkeevituse jaoskonnal PP keevituse teostamiseks on projekteeritud universaalne rakis, mida on võimalik kasutada erinevate ümara kujuga toodete keevitamiseks. Rakise konstruktsioon on suhteliselt lihtne ja vajadusel kiiresti valmistatav. Rakis vastab kõikidele esitatud nõutele ja kasutamiseks kõlblik erinevate sõlmede keevitamiseks. Püstitud eesmärk on täidetud. Kasutades robotkeevitus ja projekteeritud rakis saavutatakse summaarne aja kokkuhoid ühe PP kohta 778 h ja kogu partii kohta 15560 h. Planeerimise osas on ära toodud lahendused robotkeevituse jaoskonna seadmete paigutamiseks. Antud lahendused on heakskiidetud juhtkonna poolt ja võetud kasutamiseks. Robotkeevituse jaoskonna organiseerimiseks on väljatöötatud koostamise-keevitamise tehnoloogiline kaart. Kaardi järgi määratakse PP tootmise etapid ja tootmistsükli kestvus. On arvutatud vajalik töökohtade arv. Töö majanduslikus osas selgus, et majanduslikult on robotkeevituse jaoskonna evitamine põhjendatud. Robotkeevituse jaoskonna kasumlikkus on 99000 € aastas ja tasuvusaeg on 8,9 aastat. Lepinguline PP kogus ei täida robotkeevituse jaoskonna koormust. On esitatud parendusettepanekud ja nende rakendamisviisid. Robotkeevituse jaoskonna evitamine on ainult osa ettevõtte keevituse automatiseerimisest. Uute tehnoloogiate rakendamine nõuab ettevõtte meeskonnalt, eriti keevitusinseneridelt, uut mõtlemist.