Sirvides Autor "Sutt, Kristel" järgi
Näitamisel1 - 1 1-st
Tulemused lehekülje kohta
Sorteerimise valikud
Nimetus Piiratud juurdepääs Toiduraiskamise vähendamine kodumajapidamistes(Tallinna Tehnikakõrgkool, 2022-05-03) Sutt, Kristel; Maasik, LiinaLõputöö koostati teemal „Toiduraiskamise vähendamine kodumajapidamistes.“ Teoreetilisi allikaid kasutati töös kokku 50, neist 5 olid võõrkeelsed. Lõputöö maht on 51 lehekülge. Töös on 16 joonist. Lõputöö eesmärk on välja selgitada üle jääva toidukauba tekkepõhjused, et teha ettepanekuid toidukauba raiskamise vähendamiseks kodumaja pidamistes. Lõputööks püstitatud ülesanded on: kirjeldada teoreetilistele allikatele tuginedes toidukaupade tarbimist mõjutavaid tegureid ning tarbimata jäänud toidukaupade vähendamise võimalusi kodumajapidamistes; valida sobiv metoodika lõputöö empiirilise uuringu koostamiseks ning lähtuvalt läbiviidud küsitlusest ning analüüsist koostada järeldused ja ettepanekud kodumaja pidamistes toidu raiskamise vähendamiseks. Uuringust selgus, et toidu raisatakse erinevatel põhjustel, olgu siis selleks liigne kokkuost sooduspakkumiste tõttu või ei koostata piisavalt põhjalikke ostunimekirju. Peamiselt ostetakse realiseerimisajale lähenevaid toidukaupu, mille hinda on alandatud, mis võib olla üheks raiskamist põhjustavaks asjaoluks. Tarbijatele saab soovitada, et kasulik on enne kaupluse külastamist vaadata üle oma toiduvarud ja proovida planeerida võimalikult täpselt oma toiduga seotud kulutusi, näiteks seada endale ostulimiit, mis ei võimalda üle ostmist.